Cargando

Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecer nuestros servicios, recoger información estadística e incluir publicidad. Si continúas navegando, aceptas la instalación y el uso. Si no la aceptas, puede que no te funcione correctamente la página. Puedes cambiar la configuración u obtener más información a través de nuestra Política de Cookies.

 

¡Que corra la voz!, la revista digital hecha por universitarios 

La música com a teràpia, comunicació i superació

PB Continguts / Barcelona, Catalunya
La música com a teràpia, comunicació i superació
Article original publicat per Emar

La música forma part de les vides de molts de nosaltres, això està clar. Cada dia hi ha més persones que van pel carrer escoltant el seu mp3, tenen Spotify en l'ordinador amb els seus 'playlists' o utilitzen el seu mòbil com a aparell reproductor.

Però, saps per a què més serveix la música? La música és teràpia, és comunicació i superació, és lluita i comprensió, la música et defineix i s'expressa per tu. És el que anomenem musicoterapia. Encara que en molts llocs es diu que s'ha de realitzar per un musicoterapeuta, moltes vegades no fa falta ser tan professionals, i podem fer una 'miniterapia' a la nostra pròpia casa (si els problemes són molt greus potser sí necessitem un expert).

Vaig descobrir la musicoterapia quan la meva mare rebia quimioteràpia, li van proposar anar a unes sessions en grup amb altres dones amb càncer i escoltaven cançons amb missatges potents, forts, d'ànim. Quan em va explicar el que feia, vaig notar que li servia d'ajuda. Pots tenir molts problemes, però normalment ens els callem perquè creiem que ningú ens entén, o que no sabem expressar-los. Però en un grup amb gent semblant a tu, escoltar una cançó com, per exemple, 'Es van acabar les llàgrimes' de Huecco, et permet enfortir-te i de la pròpia lletra de la cançó treus frases per a tu mateix. Si saps anglès, recomano 'Pass you by' de BoyzIIMen, que no només s'aplica a l'amor, sinó també al treball, a la família i a milers de situacions que l'única cosa que fan és enfonsar-te.

Ja des de la prehistòria se sabia que la música té un poder curatiu, només fa falta fer bona música amb una lletra sensible, que marqui. La musicoterapia tant s'utilitza amb bebès prematurs com amb autistes. És molt important entendre i creure que, a més de la música, estar en grup permet obrir-te encara més i veure que no ets l'únic que passa per un mal moment.

Deixant de costat programes com 'Operación Triumfo', 'Factor X' i 'La Voz', aquí fora, al món musical, existeixen moltes opcions sonores per descobrir nous mons, entendre nous sentiments i explicar noves històries.

Espero que ho proveu amb els vostres amics, quedeu una tarda, que cadascun porti una cançó que cregui significativa i l'escolteu, amb la lletra impresa, quan acabeu la comenteu i passeu a una altra. Estic segura que després d'aquesta experiència us coneixeu molt millor tant entre vosaltres com vosaltres mateixos, que és l'objectiu.

Si alguna cosa he après és que no cal guardar-se res, perquè et podreix per dins i mai millora. Deixa anar el que penses, si alguna persona riu o fa mofa, és que clarament per dins està podrit, perquè aquí el que més o el que menys té alguna cosa en el que pensar i millorar.

Comparte este tema con tus amigos
De patatabrava De facebook Por correo

Últimos posts en tendencias

Estas Fiestas tu regla puede dejar de ser un reloj

por Advertorial PB / Madrid

Cuando se acerca el final de semestre, y con la llegada de las Navidades, todo se descontrola. La importancia de las horas que pasas pegada a los apuntes aumenta y también se producen cambios en la r...

Diccionarios de papel vs. Ex-word

por Advertorial PB / Madrid

Un estudio recientemente realizado desde Patatabrava.com, basado en técnicas empíricas de observación ocular 'in situ', ha demostrado que se siguen vendiendo diccionarios de papel ...

Procrastinar NO es malo

por Advertorial PB / Madrid

El ser humano es especialista en perder el tiempo. Se nos ha dado bien a lo largo de toda la historia, pero, además, las últimas generaciones tenemos una increíble herramienta para perfeccionar cad...

7 curiosidades que cambiarán tu visión sobre el póker

por Advertorial PB / Madrid

El póker acumula un sinfín de curiosidades a lo largo de la historia. Es el juego de cartas más famoso del mundo y se calcula que cada segundo juegan 60.000 personas al poker online

De Erasmus sin miedo

por Advertorial PB / Madrid

Te vas de Erasmus. Lo has conseguido, cumplirás uno de los mayores sueños de ser universitari@. Te pasarás medio curso o un año en el extranjero y volverás con experiencias que r...

Autores más promocionados en entrevistas

ONLINE
Turismo UCM
Dret UAB
X

Identifícate para entrar

¿Problemas con la contraseña?

¿Todavía no eres de Patatabrava?