Docsity
Docsity

Prepara tus exámenes
Prepara tus exámenes

Prepara tus exámenes y mejora tus resultados gracias a la gran cantidad de recursos disponibles en Docsity


Consigue puntos base para descargar
Consigue puntos base para descargar

Gana puntos ayudando a otros estudiantes o consíguelos activando un Plan Premium


Orientación Universidad
Orientación Universidad

Formación y Trabajo en Centros Penitenciarios: Reinclusión Social y Laboral - Prof. Barrio, Guías, Proyectos, Investigaciones de Pedagogía

El resultado de una investigación educativa sobre la efectividad de la formación ocupacional y los programas de trabajo en los centros penitenciaris en cuanto a su contribución a la reinclusión social y laboral de los reclusos y exreclusos. La investigación se basa en un estudio cualitativo realizado en cataluña a través de entrevistas semiestructuradas a expertos, reclusos y exreclusos. Los principales resultados obtenidos son que la formación ocupacional y los programas de trabajo en los talleres contribuyen moderadamente a la reinclusión de los reclusos, dependiendo de su motivación y recursos sociales. Sin embargo, su función terapéutica y educativa en la prisión misma es más determinante en mantener el orden y, indirectamente, la inclusión social de los reclusos. El documento también incluye información sobre artículos relacionados encontrados en buscadores como dialnet y eric.

Tipo: Guías, Proyectos, Investigaciones

2016/2017

Subido el 18/09/2017

miriamypau17112
miriamypau17112 🇪🇸

4

(22)

21 documentos

1 / 1

Documentos relacionados


Vista previa parcial del texto

¡Descarga Formación y Trabajo en Centros Penitenciarios: Reinclusión Social y Laboral - Prof. Barrio y más Guías, Proyectos, Investigaciones en PDF de Pedagogía solo en Docsity! 8.- ANÀLISI DE LA INFORMACIÓ La informació obtinguda que ha conformat el nostre projecte de teoria i investigació educativa per la reeducació i inclusió d'exreclusos, ha girat entorn d'un dels debats més recurrents en criminologia, debat que contempla l'afectivitat de les diverses mesures adoptades des de el sistema penitenciari per a la reinserció de la població reclusa. En aquesta recerca abordem específicament l'anàlisi de fins a quin punt la formació ocupacional i els programes de treball en els centres penitenciaris contribueixen a la reinserció social i laboral dels interns i externs. El punt de partida d'aquesta investigació és, un estudi qualitatiu a Catalunya mitjançant entrevistes semi estructurades tant a experts com reclusos com ex reclusos. Els principals resultats que s'obseren son: a. La formació ocupacional i els programes de treball als tallers contribueixen moderadament a la reinserció dels reclusos, en funció de la seva motivació i recursos socials. b. No obstant, la seva funció més determinant decau en els seus aspectes terapèutics i educatius en la pròpia presó, que ajuda a mantenir l'ordre, i indirectament a la inclusió social dels reclusos. Aquests principis explicats anteriorment, son extrets de la recollida d'articles dels buscadors Dialnet i Eric, dels quals s'han extret les idees principals d'aquest projecte. Ha estat una primera presa de contacte en aquest món de la inclusió social respecte els reclusos. Més concretament, amb articles com ara, Prisoner reentry as myth and ceremony, és dir, la reinserció dels presos com mite i cerimònia, son amb els que hem pogut apreciar que la població no creu que això sigui possible, és a dir, no creuen en un mon millor inclòs respectuós i tolerant, ja que fins i tot és comparable al mite. En aquest article, tanmateix amb la resta trobem informació qualitativa i quantitativa d'allò quelcom s'ha aconseguit millorar i com, els processos que han utilitzat, les metodologies que han dut a terme, i els professional que han intervingut en la reeducació d'aquestes persones en risc d'exclusió social. Per acabar, la recerca i recopilació d'informació del nostre projecte, es basa en l'agrupament de recursos i tècniques per tal que s'esdevingui la inclusió de reclusos el nostre pròxim projecte empíric i vivencial.
Docsity logo



Copyright © 2024 Ladybird Srl - Via Leonardo da Vinci 16, 10126, Torino, Italy - VAT 10816460017 - All rights reserved