Docsity
Docsity

Prepara tus exámenes
Prepara tus exámenes

Prepara tus exámenes y mejora tus resultados gracias a la gran cantidad de recursos disponibles en Docsity


Consigue puntos base para descargar
Consigue puntos base para descargar

Gana puntos ayudando a otros estudiantes o consíguelos activando un Plan Premium


Orientación Universidad
Orientación Universidad

El papel de los dioses en el Libro de los Muertos: Ani y el Juicio de Maat - Prof. De Rued, Apuntes de Historia del Arte

La representación de los dioses egipcios en el libro de los muertos, con énfasis en ani y las divinidades del juicio de maat. Se detalla la apariencia y funciones de harmachis, atum, shu, tefnut, geb, nut, isis, neftis, horus, hator, hu y sa.

Tipo: Apuntes

2013/2014

Subido el 19/02/2014

elenaaa28-1
elenaaa28-1 🇪🇸

3

(5)

2 documentos

1 / 2

Documentos relacionados


Vista previa parcial del texto

¡Descarga El papel de los dioses en el Libro de los Muertos: Ani y el Juicio de Maat - Prof. De Rued y más Apuntes en PDF de Historia del Arte solo en Docsity! El llibre dels morts: El papir d’Ani. Pàg 125. • Bennu cos d’au I cap d’home. • Tutu esposa d’Ani, representada a l’esquerra amb un collar i un sistre. (era una sacerdotessa d’Amón. • Duat Submón Integrants del Judici de Maat: En la part superior es troben 12 divinitats assegudes, de dreta a esquerra es troben Harmachis, Atum, Shu, Tefnut, Geb, Nut, Isis i Neftis, les quals s’asseuen juntes, Horus, Hator, Hu i Sa, asseguts junts. A sota d’aquestes divinitats es troben representats en blanc el difunt i la seva esposa, la qual es sap que era sacerdotessa d’Amón, per aquest motiu se la representa amb un sistre i un collar cerimonial. A continuació, les dues dones que estan juntes són Meskhenet y Renenet, deesses del naixement i testimonis de la vida del difunt, en aquest cas d’Ani. Sobre el cap d’aquestes hi ha el Bennu, una au amb cap d’home que simbolitza el Bà i al costat d’aquest hi ha una caixa amb un cap a un dels extrems, aquesta es coneix amb el nom de Mesxen. Segons Budge, aquesta caixa està relacionada amb el lloc de naixement del difunt, ja que l’arrel del nom és similar al de la deessa Meskhenet. Seguidament, sota aquesta caixa es mostra una figura humana, la qual representa el destí. Harmachis Atum o Itemu Déu creador, representat sota l’aparença d’una home vell i barbut o amb el cap d’un carner i cos d’home. Shu Déu còsmic, personifica l’aire atmosfèric i la llum. Representat amb una ploma d’estruç o quatre plomes segmentades dalt el cap i l’Anj (creu egípcia o clau de la vida) en una de les mans. A vegades també és representat en forma de lleó. Tefnut Deesa de la humitat, asociada a les divinitats guerreres. Representada amb un cos de dona amb cap de lleon, el disc solar o dos uraeus, el ceptre i l’anj. En ocasions, també sa la representa amb Shu. Geb Déu creador, de la vida i la fertilitat. Representat com un home amb la pell de color verd obscur i coronat amb una oca dalt el cap. A vegades surt juntament amb la seva esposa Nut o amb el seu pare Shu. Nut És la deesa del cel, creadora de l’univers i dels astres. Normalment representada com una dona nua, amb el cos arquejat com si fos la vola celeste; també es pot representar-se com una vaca o com una dona amb un gerro d’aigua sobre el cap.
Docsity logo



Copyright © 2024 Ladybird Srl - Via Leonardo da Vinci 16, 10126, Torino, Italy - VAT 10816460017 - All rights reserved